fb

Insikt från Connectum

Vi skriver om förvaltning, finans och marknader för att hjälpa dig till ökad förståelse för och insikt i dagens marknader och trender.

1
Ukraina-krigen: Fra vondt til mye verre for Russland
18-05-2022 | Kommentarer

Som ringer i vannet når du kaster ut en sten kommer nå virkningene av beslutningen i Kreml om å gå til krig mot Ukraina. Tilbakeslagene er mange og problemene er store – men vi vet at om president Vladimir Putin satser alt, vil Russland stå frem som «vinner». Men hvor mye kan og vil han satse, det er spørsmålet som står sentralt etter hele tre måneders blodig krig. Her er tegnene mange og sprikende.

Läs mer

1
Ukraina – en gigantisk russisk feilvurdering?
17-03-2022 | Comments

Tre uker etter Russlands invasjon av Ukraina blir det klarere og klarere at vi står overfor en gigantisk historisk feilvurdering: Det som skulle være en rask maktovertakelse er blitt en seig kamp, som har vist verden russiske militære svakheter – med et utfall som, militært sett, nok er gitt i siste runde, men som har politiske ring-virkninger som i dag er uoverskuelige.

Läs mer

1
Kritiserer dyre «trygge havner»
04-03-2022 | Index Funds

Børsintervju: Richard Stott i rådgivningsselskapet Connectum mener ingenting slår en «kjedelig» portefølje med aksjer og obligasjoner, selv i vanskelige tiår.

Läs mer

1
Hører krypto hjemme i porteføljen?
09-12-2021 | Index Funds

Kort avkastningshistorikk, tvilsom datakvalitet, sikkerhetsproblemer og høye kostnader påvirker hvor mye kryptovaluta du eventuelt burde eie. – Risikoen vil falle, sier økonomiprofessor.

Läs mer

1
USA versus Kina er verdenspolitikkens nye akse – hvilken betydning har Taiwan i dette maktspillet?
25-11-2021 | Finans og markeder

En politisk dragkamp mellom verdens to mektigste makter – USA og Kina – setter nå sitt fulle preg på nesten all internasjonal politikk. Europa kommer i bakgrunnen, mens de to store viser sine muskler i det som er en kamp om dominans.

Läs mer

1
Fire–fem fond er alt du trenger
10-11-2021 | Finans og markeder

Connectum-sjef Richard Stott mener investorer burde glemme aksjeanalyser, timing av markedet og satsing på hete investeringstemaer.

Läs mer