fb Connectum - God jul og godt nyttår! - Connectum

God jul og godt nyttår!

21-12-2020 | Kommentarer

Kjære kunder og venner av Connectum

 

Det nærmer seg vintersolverv og jul og vi går lysere dager i møte. Og godt er det. Det har vært et uvanlig år på mange måter og særlig på den sosiale fronten, men ved å være løsningsorienterte har det fungert effektivt og smertefritt å jobbe hjemmefra og vi har lært mye av det.

Jevnlige digitale møter via Teams oss kolleger imellom har erstattet de vanlige fysiske møtene. Digitale møter har i stor grad også erstattet fysiske møter med kunder og det har også fungert mye bedre enn vi hadde trodd. Så selv om savnet av kolleger har preget oss, har det ikke gått ut over hverken samholdet eller produktiviteten.

Mars var en særlig krevende måned pga. my usikkerhet skapt av Covid-19 og stort fall på børsene og i oljeprisen samtidig. Mange land har opplevd restriksjoner som nærmest er ukjent i fredstid. Men panikk er sjelden en god strategi. Vi tok et dypt pust og fokuserte på tett oppfølging av porteføljer og kunder og har fortsatt med det. Vi har brukt mye tid på daglig oppfølging av porteføljene og på kommunikasjon med kundene våre.

Foruten de vanlige kanalene har vi tatt i bruk nye. Vi har hatt flere webcasts og webinarer for å sette det som har skjedd og skjer i markedene i perspektiv og formidle hva vi gjør for å beskytte porteføljene og berolige folk. Hvor tak for vekting i aksjer, eiendom og obligasjoner har vært nådd eller andre forhold har tilsagt det har vi anbefalt og rebalansert porteføljer. Det har gitt ønsket effekt og beskyttet porteføljeverdien og sett dem øke.

Vi har også vært aktive bidragsytere i samfunnsdebatten med 13 innlegg i mediene, hovedsakelig i Finansavisen, i tillegg til Connectum global view med makrokommentarer og innlegg i sosiale medier. Vi har også arbeidet med forbedring av rapportering og mange interne prosesser. Herunder har vi gått over til digital to-faktor signering av avtaler, investorprofiler, anbefalinger og ordre som både er sikrere og tryggere enn før. Enda viktigere er at digital signering gjør det enklere for kundene våre ettersom det som før krevde utskrift, signering på papir og skanning nå gjøres med et par tastetrykk på mobiltelefon.

Flere av oss kjenner noen har mistet levebrødet, blitt permittert eller på andre måter fått merke effekten av pandemien. Det kan synes som om mange har brukt tiden de før brukte på reise, fysisk møtevirksomhet og utstrakt sosial kontakt til å reflektere over tingenes tilstand og privatøkonomi. I alle fall i noen grad. Og sett behovet for å ha en plan fremfor å la sparing og investering skje etter innfallsmetoden slik at man kommer gjennom kriser som denne. Det har ført til mange henvendelser og nye kunder.

Ellers har det vært et år hvor vi har satt pris på mange små ting. Omtanke, smil, gode samtaler, noen få samlet rundt bordet, turer i friluft og mange andre ting. Det har blitt flere turer i nærområdet. På stier vi ikke viste at fantes. Slikt bidrar til å bryte opp den til tider monotone tilværelsen.

Det er lys i tunellen og vi ser frem til et lysere, bedre og åpnere 2021. Ta kontakt om det er noe du lurer på eller trenger hjelp med. Det er derfor vi er til.

Takk for tilliten gjennom 2020. Vi ønsker en riktig god jul og godt nytt år!

 

De beste ønsker fra Henrik, Richard, Nils-Odd og øvrige i Connectum

 

Del innlegget: