fb Connectum - Kritiserer dyre «trygge havner» - Connectum

Kritiserer dyre «trygge havner»

Børsintervju: Richard Stott i rådgivningsselskapet Connectum mener ingenting slår en «kjedelig» portefølje med aksjer og obligasjoner, selv i vanskelige tiår.

04-03-2022 | Uncategorized @nb

Saken stod på trykk i Finansavisen 4. mars 2022 og er skrevet av journalist Thomas Hilmersen

 

Connectum har mer tro på en balansert portefølje med aksjer og obligasjoner av høy kvalitet. Rådgivningsselskapet fraråder blant annet hedgefond og spekulasjon med edle metaller.

– Det meste av det finans¬næringen prøver å fremstille som innovative trygge havner er dyre produkter designet for å trekke ut penger fra kundenes lommer og putte dem i sine egne, hevder adm. direktør Richard Stott i rådgivningsselskapet Connectum.

– Uavhengig av hvilket tiår du ser på, har en godt balansert, diversifisert portefølje av aksjer og høykvalitetsobligasjoner gitt investorene en anstendig avkastning.
En slik strategi ville ha økt kapitalen, selv i svært vanskelige perioder som 1930- og 1940-tallet, ifølge Stott.

– Vi ser ikke noe fornuftig alternativ som har bevist sin robusthet på denne måten, tilføyer han.

 

Favorittene endres ikke

Stott forteller at Connectums foretrukne investeringer ikke endres i takt med de forespeilte utsiktene i finansmarkedene.

– De er det vi mener er de beste byggesteinene for en langsiktig portefølje som er satt sammen for å gi investorer utmerket langsiktig avkastning i tråd med deres appetitt og evne til å akseptere risiko, utdyper han.

– Disse er kortsiktige obligasjoner av høy kvalitet, globale eiendomsinvesteringsfond og REITs, samt investeringer i selskaper på tvers av markeder, bransjer, størrelse og verdi.

 

Unngår hedgefond

Connectum unngår derimot private equity-fond, venture capital-fond, hedgefond og høyrenteobligasjoner.– Jeg er gammel nok til å huske hva vi pleide å kalle dem: søppel¬gjeld, sier han om sistnevnte.

– Vi styrer dessuten unna spekulasjoner i gull, kryptovaluta og alt som er illikvid.
Stott tar uansett hensyn til at vi kan få et scenario med både renteoppgang og svak økonomisk vekst, noe som teoretisk burde svekke både aksjer og obligasjoner.

– Fra et inflasjonsperspektiv har eiendomsinvesterings¬selskaper (REITs) gitt god inflasjonsbeskyttelse, men det har også aksjer på lengre sikt, opplyser han.

– Disse vil fortsatt være vårt verktøy som vekstaktiva i kundeporteføljer.
Stott tilføyer at Connectum også bruker utenlandske inflasjonsbeskyttede obligasjoner for kunder som har porteføljer i andre valutaer, som svenske kroner, euro, dollar og pund.

FRARÅDER HEDGEFOND: Partnerne Nils-Odd Tønnevold (t.v.) og Richard Stott i rådgivningsselskapet Connectum. FOTO: CONNECTUM

 

 

Connectum ble stiftet i 2002 og er den eneste investeringsrådgiveren i Norge som er sertifisert av CEFEX (The Centre for Fiduciary Excellence) og oppfyller kravene til «Global best fiduciary practice».  Connectum er kanskje landets fremste kompetansemiljø basert på evidensbasert investeringsstrategi, fullstendig uavhengig rådgivning og personlig oppfølging av erfarne eksperter.

Ta kontakt med en av partnerne for å få vite mer: www.connectum.no

Del gjerne innlegget: